Laadukkaat ja pitkäikäiset Full Moonin vuodetekstiilit

Tekstiilien tuotanto kuormittaa ympäristöä, mutta kuluttajan ei tarvitse seurata toimettomana sivusta. Omilla valinnoilla ja käyttötottumuksilla on merkitystä. Turhia hankintoja voi välttää valitsemalla kuhunkin käyttötarkoitukseen tehdyt ja pitkäikäiset tekstiilit. 

Vuodetekstiilien korkea laatu ja niiden toimivuus on merkittävää, kun haluaa tehdä kestäviä valintoja. Varsinkin usein pestävissä tekstiileissä huollon eli pesun ja kuivauksen merkitys korostuu. Oikein hoidettuina Full Moon -vuodetekstiilit kestävät käytössä kymmeniä vuosia säilyttäen laadukkuutensa. Kutistumisongelmat on huomioitu tuotteiden mitoituksissa niin, että niiden toimivuus säilyy. ! uodevaatteiden tuuletuksesta ei koskaan muistuteta liikaa.
Öko-Tex 1000 on  sertifikaatti, jossa otetaan huomioon myös tuotantotapojen ympäristöystävällisyys. Ehdoissa tarkastellaan esimerkiksi jätevesiä, energiankäyttöä, melutasoa ja työturvallisuutta. Haitalliset väriaineet ja lapsityövoima ovat kiellettyjä.


Pesu kampapuuvilla, puuvillasatiini ja puuvilla

Pese lakanat 60 asteen pesuohjelmalla, sillä puuvilla puhdistuu vasta tässä lämpötilassa. Tarvittaessa voit pestä puuvillaiset lakanat myös 90 asteisella pesuohjelmalla. Annostele pesuaine aina ohjeen mukaan, jotta tekstiileihin ei jää pesuainejäämiä. Lakanat eivät tarvitse huuhteluaineita emmekä niitä niitä suosittele. 


Jos lakanat ovat voimakkaan hajuiset, laita huuhteluaineastiaan pari-kolme ruokalusikallista etikkaa. Etikan haju haihtuu kuivatessa. Valkoiset tekstiilit pestään aina erillään värillisistä valkaisua sisältävällä pesuaineella. Näin valkoiset tekstiilit pysyvät valkoisina vuodesta toiseen. Värilliset ja mustat tekstiilit pestään vastaavasti ilman valkaisuainetta sisältävällä pesuaineella, jolloin värit säilyvät kirkkaina. Jos kuivatat pyykin kuivausrummussa, jätä pyykki vähän kosteaksi silitystä tai mankelointia varten. Ennen narukuivatusta suorista lakanat ja tyynyliinat. Muistathan, että auringon paisteessa kuivattaminen haurastuttaa tekstiilejä. Paras lopputulos saadaan mankeloimalla tai silittämällä lakanat ja tyynyliinat. Sileä pinta on kaunis eikä siihen tartu pölykään herkästi. Usein lakanat laitetaan sänkyyn suoraan narulta hieman ryppyisinä, jolloin työ jää vähän kuin puolitiehen.

Rumpukuivaus

Kampapuuvilla ja peruspuuvilla kestävät hyvin rumpukuivauksen. Satiini säilyttää kauniin kiiltonsa ja pehmeytensä, kun vältät rumpukuivausta. Mieluummin mankeloi tai silitä satiini sen kuivuttua. Täytä kone aina materiaaleiltaan samanlaisilla tekstiileillä. Näin automaattisesti kosteuden tunnistava kuivausrumpu valitsee kuivausajan oikein. Huomaa, että esimerkiksi paksu froteepyyhe kuivuu hitaammin kuin lakana, jolloin lakana saattaa tulla liian kuivaksi. Kun tekstiilille jää sen luonnollinen kosteus, sen pehmeys ja mittapysyvyys säilyvät kuivauksen jälkeen oikeina. Ota pyykki pois heti kuivauksen päätyttyä ja oio se hyvin.

Lue lisää  https://www.martat.fi/marttakoulu/kodinhoito/pyykki/pese-oikein/vuodevaatteiden-hoito/


Sisustuskankaat (Napakka)

100 % puuvillaiset jacquard- ja napakkalaatuiset pestään 30 asteisella hienopesuohjelmalla. 
Turhia pesuja voi välttää tuulettamalla tuote ulkona tai parvekkeella. Jacquard -tekstiilejä ei välttämättä tarvitse silittää. Suosittelemme silittämistä kostean kankaan läpi, jolloin kankaan kuosiaihe ja himmeä kiilto tulevat esiin. Silitys myös kiinnittää kankaan kuidut, jolloin kangas säilyy pitkään siistinä. Rumpukuivaus on sallittu, mutta ei ole suositeltavaa.


Waterproof 

Oikein hoidettuna waterproof suojalakanat ja tyynynsuojat kestävät pitkään. - Pese tekstiilit 60, tarvittaessa 95 asteessa. - Valkaisu kielletty. - Silitys enintään 150 astetta. Kemiallinen pesu sallittu, mutta tuote ei perkloetyleeniä vahvempia nesteitä. - Rumpukuivaus sallittu.


 


                                                                                                                                                                                          Laatulakanoiden koti vuodesta 1996.