Laadukkaat ja pitkäikäiset Full Moonin vuodetekstiilit


Tekstiilien tuotanto kuormittaa ympäristöä, mutta kuluttajan ei tarvitse seurata toimettomana sivusta. On tärkeää valita oikea materiaali kuhunkin käyttötarkoitukseen ja välttää turhia hankintoja.
Valinnoilla, käyttötottumuksilla ja tekstiilien huollolla on merkitystä. Varsinkin usein pestävissä tuotteissa huollon eli pesun ja kuivauksen merkitys korostuu. Oikein hoidettuina Full Moon -tekstiilit kestävät käytössä pitkään. Pesujen jälkeen ne pitävät kuosinsa. Kutistumisongelmat on huomioitu tuotteiden mitoituksissa ja ne toimivat pesuista pesuun. Vuodevaatteiden tuuletuksesta ulkona ei koskaan muistuteta liikaa.

Pesu kampapuuvilla, puuvillasatiini ja puuvilla


Full Moon lakanat pestään 60 asteessa. Vaaleat ja värilliset on suositeltavaa pestä erikseen vaikka niiden värienpitävyys on taattu. Liiallista pesuaineen käyttöä pitää välttää. Tyynyliinat tulisi vaihtaa pari kertaa ja lakanat kerran viikossa.  


Kuivaus


Jos on mahdollista kuivata lakanat ulkona tulee niistä uskomattoman raikkaat ja puhtaantuoksuiset. Kannattaa myös kuivata pyykki kuivaushuoneissa tai muissa sopivissa tiloissa, jolloin tekstiilien rasitus vähenee ja energiaa säästyy. Silitys ja mankelointi onnistuu parhaiten lakanoiden ollessa kosteita.


Rumpukuivaus


Kampapuuvilla ja peruspuuvilla kestävät hyvin rumpukuivauksen. Satiini -lakanat säilyttävät kauniin kiiltonsa ja pehmeytensä, kun vältät rumpukuivausta. Mieluummin mankeloi tai silitä ne niiden kuivuttua. Täytä kone aina materiaaleiltaan samanlaisilla tekstiileillä. Näin automaattisesti kosteuden tunnistava kuivausrumpu valitsee kuivausajan oikein. Huomaa, että paksu froteepyyhe kuivuu hitaammin kuin lakana, jolloin lakana saattaa tulla liian kuivaksi. Kun tekstiilille jää sen luonnollinen kosteus, sen pehmeys ja mittapysyvyys säilyvät kuivauksen jälkeen oikeina. Ota pyykki pois heti kuivauksen päätyttyä ja oio se hyvin.Jacquard


100 % puuvillaiset jacquardit pestään 60 asteessa. Turhia pesuja voi välttää 
tuulettamalla ulkona tai parvekkeella. Jacquardit eivät välttämättä vaadi silitystä. Kuitenkin suosittelemme kostean kankaan läpi silitystä, jolloin kuosiaihe ja kankaan himmeä kiilto tulevat esiin. Silitys myös kiinnittää kankaan kuidut, jolloin kangas säilyy pitkään siistinä. 
Rumpukuivaus sallittu, mutta ei suositeltava.


Sisustuskankaat


Pestään 40 asteessa. Turhia pesuja voi välttää tuulettamalla tekstiilejä ulkona. Suosittelemme silitystä kostean kankaan läpi, jolloin kankaan kuidut kiinnittyvät tiukkaan ja pitävät tuotteen pitempään siistinä.  Rumpukuivaus ei ole suotavaa.


Waterproof ja microkuitu


Kestää jopa 95 asteen pesuja, joita suosittelemme käyttämään 
vain tarvittaessa. 60 asteen pesu on riittävä jatkuviin pesukertoihin. Rumpukuivaus kielletty. Silityskielto.