Laadukkaat ja pitkäikäiset Full Moonin vuodetekstiilit


Tekstiilien tuotanto kuormittaa ympäristöä, mutta kuluttajan ei tarvitse seurata toimettomana sivusta. On tärkeää valita oikea materiaali kuhunkin käyttötarkoitukseen ja välttää turhia hankintoja.
Omilla valinnoilla, käyttötottumuksilla ja tekstiilien huollolla on merkitystä. Varsinkin usein pestävissä tekstiileissä huollon eli pesun ja kuivauksen merkitys korostuu. Oikein hoidettuina Full Moon -tekstiilit kestävät käytössä kymmeniä vuosia. Pesujen jälkeen ne pitävät kuosinsa. Kutistumisongelmat on huomioitu tuotteiden mitoituksissa niin, että ne toimivat pesuista pesuun. Vuodevaatteiden tuuletuksesta ei koskaan muistuteta liikaa.Pesu kampapuuvilla, puuvillasatiini ja puuvilla

Pese lakanat 60 asteen pesussa, sillä puuvilla puhdistuu vasta tässä lämpötilassa. Tarvittaessa voit pestä puuvillaiset lakanat myös 90 asteisessa pesussa.

Annostele pesuaine aina ohjeen mukaan, jotta tekstiileihin ei jää pesuainejäämiä. Lakanat eivät tarvitse huuhteluaineita emmekä niitä suosittele. Jos lakanat ovat voimakkaan hajuiset, laita huuhteluaineastiaan kaksi-kolme ruokalusikallista etikkaa. Etikan haju haihtuu kuivatessa.

Valkoiset tekstiilit pestään aina erillään värillisistä valkaisua sisältävällä pesuaineella. Näin valkoiset tekstiilit pysyvät valkoisina vuodesta toiseen. Värilliset ja mustat tekstiilit pestään vastaavasti ilman valkaisuainetta sisältävällä pesuaineella, jolloin värit säilyvät kirkkaina.

Jos kuivatat pyykin kuivausrummussa, jätä pyykki vähän kosteaksi silitystä tai mankelointia varten.

Ennen narukuivatusta suorista lakanat ja tyynyliinat. Muistathan että auringon paisteessa kuivattaminen haurastuttaa tekstiilejä.

Paras lopputulos saadaan mankeloimalla tai silittämällä lakanat ja tyynyliinat. Sileä pinta on kaunis, eikä siihen tartu pölykään herkästi. Usein lakanat laitetaan sänkyyn suoraan narulta hieman ryppyisinä, jolloin työ jää vähän kuin puolitiehen.


Rumpukuivaus


Kampapuuvilla ja peruspuuvilla kestävät hyvin rumpukuivauksen. Satiini -lakanat säilyttävät kauniin kiiltonsa ja pehmeytensä, kun vältät rumpukuivausta. Mieluummin mankeloi tai silitä ne niiden kuivuttua. Täytä kone aina materiaaleiltaan samanlaisilla tekstiileillä. Näin automaattisesti kosteuden tunnistava kuivausrumpu valitsee kuivausajan oikein. Huomaa, että paksu froteepyyhe kuivuu hitaammin kuin lakana, jolloin lakana saattaa tulla liian kuivaksi. Kun tekstiilille jää sen luonnollinen kosteus, sen pehmeys ja mittapysyvyys säilyvät kuivauksen jälkeen oikeina. Ota pyykki pois heti kuivauksen päätyttyä ja oio se hyvin.Jacquard


100 % puuvillaiset jacquardit pestään 60 asteessa. Turhia pesuja voi välttää tuulettamalla ulkona tai parvekkeella. Jacquardit eivät välttämättä vaadi silitystä. Kuitenkin suosittelemme kostean kankaan läpi silitystä, jolloin kuosiaihe ja kankaan himmeä kiilto tulevat esiin. Silitys myös kiinnittää kankaan kuidut, jolloin kangas säilyy pitkään siistinä. 
Rumpukuivaus sallittu, mutta ei suositeltava.


Sisustuskankaat


Pestään 30 asteisella pesuohjelmalla. Turhia pesuja voi välttää tuulettamalla tekstiilejä ulkona. Suosittelemme silitystä kostean kankaan läpi, jolloin kankaan kuidut kiinnittyvät tiukkaan ja pitävät tuotteen laadukkaana ja siistinä.  Rumpukuivaus ei ole suotavaa.


Waterproof ja microkuitu

Pestään 60 asteen ohjelmalla ja tarvittaessa 90 asteessa. 
 Rumpukuivaus kielletty. Silityskielto.