Täydenkuun petauspussilakana/ stoori 1.

Täydenkuun petauspussilakana/ stoori 1.

Täydenkuun petauspussilakana

On vuosi 1994. Olen ollut aina käsityöihminen. Minulla oli 160 cm leveä sänky, joka oli ahtaassa makuuhuoneessa ja siihen oli suorastaan mahdoton vaihtaa lakanaa. Ihmettelin, että kuussakin on käyty mutta että lakanoihin ei ole kukaan keksinyt uutta... Alusakanat karkasivat petareista yöllä ja olivat aamulla ruttuisia. Kaipasin lakanaa, joka pysyisi yön aikana paikoillaan ja helpottaisi petausta aamuisin.

Mietiskelin, kuinka tämän ongelman voisi ratkaista, Sitten yhtenä aamuna välähti ja keksin ommella pussilakanan, joka sopi petauspatjan päälle. Testailin sitä pari viikkoa ja totesin että tämähän toimii. Tein muutaman prototyypin ja vein joululahjaksi tutulle, joka kehui ne pilviin ja sanoi, että tämähän suorastaan kannattaisi patentoida. Siitä se ajatus sitten lähti. Keksintösäätiön kautta sain patentoitua hyödyllisyysmallisuojan petauspussilakanalle kuudeksi vuodeksi ja sain rahoituksen, jotta pääsin alkuun.

Tästä alkoi petauspussilakanoiden teollinen tuotanto, joka on toiminut  vuodesta 1996 lähtien. Olen iloinen siitä, että miljoonat suomalaiset nukkuvat hyvin lakanoissamme ja ylpeä siitä, että olen pystynyt helpottamaan heidän arkeaan helpottavilla lakanamalleilla.

Koska ymmärsin jo alussa, että hyvä tuote vaatii arvoisensa kankaan, valitsin materiaaliksi perkaali-kampapuuvillan. Mukavuushan tulee toimivan tuotteen lisäksi laadukkaasta kankaasta. Kankaan laatu on ollut minulle alusta alkaen tärkeä.

Tavaramerkin synnylläkin on oma tarinansa, josta stoori myöhemmin blogissa.

Jos siis käytät petauspussilakanaa, niin se on suomalainen keksintö! 

Toimimme yhä edelleen lakanoiden suomalaisena valmistajana ja toimintamme on viime vuosina siirtynyt verkkoon. Mallistomme on laajentunut kattamaan kaikki vuoteeseen tarvittavat vuodevaatteet.  Voit siis tilata itsellesi niin vakiomittaiset kuin mittatilauksella tehdyt lakanat verkkokaupastamme.

Kaikki Full Moon -vuodetekstiilit valmistetaan Suomessa ammattitaitoisten ompelijoiden käsissä. Ilokseni, asiakkaiden palautteet ja tyytyväisyydet kertovat Full Moon -vuodevaatteiden arvostuksesta ja suosiosta vuosikymmenten aikana.

T. Arja Kelho/Full Moon

- Laatulakanoiden koti vuodesta 1996 -Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.