Full Moon kangaslaadut

Tarjoamme laadukkaita ja kestäviä käyttötarkoituksiin sopivia kangaslaatuja. Kankaan on tunnuttava hyvältä ihoa vasten ja sen on myös näytettävä hyvältä. Pidämme huolen myös siitä ettei kankaiden valmistuksessa ole käytetty haitallisia 
viimeistyksiä eikä väriaineita.


Perkaali puuvillat

Perkaali -kangaslaatuja ovat kampapuuvilla ja puuvillasatiini. Kangas on tiivistä ja kudottu pitkäkuituisista langoista. Pitkistä kuiduista kehrätty lanka on ohutta, hienoa, hohtavaa ja erittäin kestävää. Langat ovat ohuempia ja hienompia  (40/40 tai enemmän), ja lankojen tiheys on vähintään 200 TC (thread count). Kangas tuntuu viileältä lämpimällä ja lämpimältä kylmällä. 


Kampapuuvilla (perkaalia)

Kampapuuvilla on pitkäkuituista puuvillaa, joka on mekaanisesti erotettu tavallisesta  lyhytkuituisesta karstapuuvillasta. Merseroitu kampapuuvilla on sileämpää ja kestävämpää kuin
lyhytkuituinen puuvilla. Kampapuuvilla on nukkaantumatonta ja silkkimäisen sileää. Se ei kerää pölyä eikä siitä lähde kuitupölyä herkästi. Kampapuuvillaa suositellaan herkkäihoisille ja allergisille ihmisille.
- Kampapuuvillan mekaaninen erottelu:
Pitkät kuidut on vedetty tiheän kamman läpi, jonka ansiosta siitä lähtee haituvat ja ylimääräiset aineet. Sen jälkeen ohut lanka on kierretty tiukkaan. Se kudotaan 1.5 kertaa tiheämmin kuin tavallinen hyvänlaatuinen puuvilla.

Koostumus: percale, 100 % puuvilla, 40x40, 120x90/inch.  

Laadukkaimmat puuvillakankaat on valmistettu kampapuuvillasta. Kudontavaiheessa lyhyet kuidut on kammattu yhdensuuntaisiksi, jolloin kankaaseen saadaan sileä pinta, joka ei nukkaannu kovin helposti. Kampapuuvillatuotteet ovat halpapuuvillaa huomattavasti kalliimpia, mutta niiden käyttöikä on pidempi ja käyttömukavuus suurempi. Pellavan ja puuvillan sekoitusta kutsutaan nimellä parkkumi. Parkkumivaatteissa yhdistyy pellavan lujuus ja kestävyys sekä puuvillan miellyttävyys iholle. https://fi.wikipedia.org/wiki/Puuvilla


Satiini (perkaalia)

Merseroitu puuvillasatiini on kudontatekniikkansa ansiosta pehmeämpää ja lämpimämmän tuntuista kuin kampapuuvilla. (Satiinikudonnassa lanka kulkee "ristikkäin" loimen- ja kuteensuunnassa).
Koostumus: percale, 100 % puuvilla, 40x40, 110x90/inch.


Satiinikankaan kiilto johtuu kankaan pinnassa olevista loimi- tai kudelankajuoksuista, jotka heijastavat valoa. Satiinista puhuttaessa tarkoitetaan usein kiiltävää, juhlapuvuissa käytettävää polyesterikangasta. Satiinikangas voi kuitenkin olla mitä tahansa materiaalia, sillä nimityksen perusteena on kankaan rakenne. https://fi.wikipedia.org/wiki/Satiini


Peruspuuvilla

Karstapuuvilla l. lyhytkuituinen puuvilla on yleisin liinavaatteissa käytettävä kangaslaatu. Lanka on kehrätty lyhytkuituisista puuvillalangoista. Puuvilla on suhteellisen luja ja kestävä kuitu, joka ei sähköisty ja on helppo värjätä. 

Koostumus: 100 % puuvilla, 20x20, 60x60/inch.

Puuvillan ominaisuuksiin kuuluu hyvä kosteuden imukyky, rypistyvyys, hidas kuivuminen, kaikkien luonnonkuitujen tapaan maatuminen, lujuus märkänä ja hyvä pesunkestävyys. Puuvilla palaa nopeasti sekä melko suurella liekillä, joten tulen ja puuvillan kanssa kannattaa olla varovainen. https://fi.wikipedia.org/wiki/Puuvilla

Egyptiläinen puuvilla (perkaalia)

Aito egyptiläinen puuvilla on Egyptissä kasvavaa, erityisen pitkäkuituista puuvillaa, jota käytetään hienoimmissa liinavaatteissa. Egyptiläisen puuvillan kuidut ovat selvästi pidempiä kuin tavallisessa puuvillassa, joten niistä saadaan ohutta, hienoa, pehmeää ja kestävämpää lankaa. Pitkäkuituista puuvillaa viljellään nykyään myös muualla. 

On huomioitavaa, että usein esim. amerikkalaiseen puuvillaan sekoitetaan hieman aitoa egyptiläistä puuvillaa ja sekoitustakin kutsutaan egyptiläiseksi. Eli nimitystä egyptiläinen käytetään myös väärin, osa on aitoa osa ei. Aidon egyptiläisen puuvillan hinta on tuhatkertainen verrattuna epäaitoon.


Waterproof

Waterproof -käsitelty miellyttävän pehmeä ja ohut frotee. Suojaa kaikilta nestevuodoilta.


Microkuitu

Microkuitukangas on miellyttävä ja hengittävä materiaali. Uuden teknologian, polyuretaanin ja microkerroksen ansiosta kangas ei läpäise nesteitä. Suojaa kaikilta nestevuodoilta imien nestehöyryt sisäänsä. 


Jacquard

Jacquard on mitä parhain kangas vuodetekstiileihin,  sillä  se on hengittävää, 100 % puuvillaa. Kangas kestää käyttöä ja kulutusta pitkään. Nukkaantumaton kangaslaatu.


Trikoo/ EKO, Co

Kankaalla on hyvä kosteuden imukyky ja pehmeä, miellyttävä tuntu. Eko- eli luomupuuvilla on ekologisesti tuotettua puuvillaa. Sen viljelyssä on käytetty ainoastaan luonnonmukaisia lannoitteita. Tuholaismyrkkyjä tai puuvillan lehdet pudottavia kemikaaleja ei viljelyssä käytetä. Luonnonmukaisen viljelyn myötä maaperä säilyy hedelmällisenä ja ympäristöä ei kuormiteta kemikaaleilla.

Muut sisustuskankaat

Käytämme erilaisia sisustuskankaita. Valitsemme käyttötarkoituksiin sopivimmat laadut. Kerromme tuote-esittelyssä tuotekohtaisesti kankaiden koostumukset ja ominaisuudet. 

ÖKO-TEX® on yksi maailman tunnetuimmista ja vakiintuneimmista organisaatioista mahdollisten haitallisten aineiden tuoteturvallisuuden testaamisessa tekstiilissä, nahassa ja muissa materiaaleissa.
ÖKO-TEX® 100 -standardi ei ole "ympäristömerkki", vaan testaa, että tuotteet eivät sisällä kemikaaleja, joiden tiedetään olevan haitallisia terveydelle.

Testausvaatimukset ovat sitä tiukempia, mitä enemmän tuote on kosketuksissa ihon kanssa.
Merkillä on seuraavat neljä luokkaa:

I = vauvojen tuotteet kolmeen ikävuoteen saakka

II = tuotteet joilla merkittävä ihokosketus (alusvaatteet, T-paidat, liinavaatteet)

III = tuotteet joilla vähäinen ihokosketus (päällysvaatteet)

IV = Sisustustuotteet (verhot, patjat)
 

Öko-Tex 1000 on laajempi sertifikaatti, jossa otetaan huomioon myös tuotantotapojen ympäristöystävällisyys. Ehdoissa tarkastellaan esimerkiksi jätevesiä, energiankäyttöä, melutasoa ja työturvallisuutta.
Haitalliset väriaineet ja lapsityövoima ovat kiellettyjä. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta.