Full Moon -akanat ja vuodevaatteet netistä nopein toimituksin

Viisainta ja vastuullisinta on valita vuodevaatteita, jotka kestävät käytössä mahdollisimman pitkään

Tekstiilien tuotanto kuormittaa ympäristöä, mutta meidän ei pidä seurata toimettomina sivusta. Omilla valinnoillamme ja käyttötottumuksillamme on merkitystä.

Vuodetekstiilien korkea laatu ja niiden toimivuus on merkittävää, kun haluaa tehdä kestäviä valintoja unohtamatta kotimaista lähituotantoa.

Ympäristön kannalta ratkaisevaa on lakanoiden kuten kaikkien vuodetekstiilien käyttökesto. Kierrätys ei niinkään - on parempi valita pitkäkestoinen vuodevaate kuin käyttää lyhyen aikaa ja kierrättää, koska kierrätys ei poista tuotannon aiheuttamia päästöjä ja muita lukuisia ympäristövaikutuksia.

Laatulakanoiden koti vuodesta 1996

Testaamme kankaiden käyttö- ja kulutusominaisuudet ennen kuin otamme ne valikoimiimme

Käytämme niin lakanoissamme kuten kaikissa muissa tuotteissamme laadukkaita, käyttötarkoituksiinsa sopivimpia kangaslaatuja. Kankaan on sekä tunnuttava että näytettävä hyvältä ja sen on oltava kestävää, nukkaantumatonta ja hiostamatonta.

Korkealaatuisten kankaiden ohella ompelemme kaikki vuodetekstiilit huolellisesti, mitoitamme ja leikkaamme tuotteet tuotekohtaisesti  kutistumiset huomioiden.

Full Moon tekstiilit ovat suoraan suomalaisille suunniteltuja täsmätuotteita, joissa on huomioitu suomalaisten tottumukset sekä yleisimmin suomalaisilla esiintyvät tarpeet.

Seuraamme jatkuvasti sänkyjen uusimpia trendejä ja päivitämme tuotteet vastaamaan niitä. Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon ja käytännöllisen tavan pitää sänky hyvässä kunnossa ja teemme kaikkemme, jotta voimme tarjota asiakkaillemme parhainta mahdollista laatua ja palvelua.


oko-tex sertifioidut kankaat

Kaikki  käyttämämme kankaat tulevat sertifioiduilta valmistajilta

ÖKÖ-TEX on yksi maailman tunnetuimmista ja vakiintuneimmista organisaatioista mahdollisten haitallisten aineiden tuoteturvallisuuden testaamisessa tekstiileissä, nahassa ja muissa materiaaleissa. Ökö-Tex 100 ei ole "ympäristömerkki", vaan testaa, että tuotteet eivät sisällä kemikaaleja, joiden tiedetään olevan haitallisia terveydelle.

Testausvaatimukset ovat sitä tiukempia, mitä enemmän tuote on kosketuksissa ihon kanssa. Ökö-Tex 1000 on sertifikaatti, jossa otetaan huomioon myös tuotantotapojen ympäristöystävällisyys. Ehdoissa tarkastellaan esimerkiksi jätevesiä, energiankäyttöä, melutasoa ja työturvallisuutta. Haitalliset väriaineet ja lapsityövoima ovat kiellettyjä.

Perkaali kampapuuvilla

Laadukkaimmat puuvillakankaat kudotaan perkaalista kampapuuvillasta

Perkaaleja kangaslaatujamme ovat kampapuuvilla ja puuvillasatiini. Kankaat ovat tiiviitä kangaslaatuja, jotka  on kudottu pitkäkuituisista langoista. Pitkistä kuiduista kehrätty ohut lanka on hienoa, hohtavaa ja erittäin kestävää.  

Kudontavaiheessa lyhyet kuidut on kammattu yhdensuuntaisiksi, jolloin kankaaseen saadaan nukkaantumaton, sileä pinta. Pölyämättömästä kampapuuvillasta ei lähde kuitupölyä, jota suositellaan herkkäihoisille ja allergisille ihmisille. Kampapuuvilla on halpapuuvillaa huomattavasti kalliimpaa, mutta sen käyttöikä on pidempi ja käyttömukavuus suurempi.

Kampapuuvillan mekaaninen erottelu: Pitkät kuidut on vedetty tiheän kamman läpi, jonka ansiosta siitä lähtee haituvat ja ylimääräiset aineet. Sen jälkeen ohut lanka on kierretty tiukkaan. Se kudotaan 1.5 kertaa tiheämmin kuin tavallinen, hyvänlaatuinen puuvilla. Koostumus: percale, 100% puuvilla, 40x40, 120x90/inch. Lankatiheys 280 TC.

Perkaali puuvillasatiini on pehmeämpää ja lämpimämmän tuntuista kuin kampapuuvilla ristikkäisen kudontatekniikkansa vuoksi. Lankatiheys 300 TC.Satiinin kiilto

Himmeäkiiltoinen puuvillasatiini sekoitetaan usein kiiltävään polyester -laatuun

Satiinikankaan kiilto johtuu kankaan pinnassa olevista loimi- tai kudelankajuoksuista, jotka heijastavat valoa. Satiinista puhuttaessa tarkoitetaan usein kiiltävää, juhlapuvuissa käytettävää polyesterkangasta. Satiinikangas voi kuitenkin olla mitä tahansa materiaalia, sillä nimityksen perusteena on kankaan rakenne. https://fi.wikipedia.org/wiki/Satiini

Aito egyptiläinen puuvilla

Aidon egyptiläisen puuvillan hinta on tuhatkertainen verrattuna epäaitoon

Meiltä joskus kysytään egyptiläisestä puuvillasta tehtyjä petivaatteita, joita Suomessa ei käytetä korkean hintansa vuoksi.

!! On huomioitavaa, että usein esimerkiksi amerikkalaiseen puuvillaan sekoitetaan hieman aitoa egyptiläistä puuvillaa ja sekoitustakin kutsutaan egyptiläiseksi. Eli nimitystä "egyptiläinen" käytetään myös väärin, osa on aitoa ja osa ei. Aidon egyptiläisen puuvillan hinta on tuhatkertainen verrattuna epäaitoon

 Aito egyptiläinen puuvilla on Egyptissä kasvavaa, erityisen pitkäkuituista puuvillaa, jota käytetään hienoimmissa liinavaatteissa. Egyptiläisen puuvillan kuidut ovat selvästi pidempiä kuin tavallisessa puuvillassa, joten niistä saadaan ohutta, hienoa ja kestävää lankaa. Pitkäkuituista puuvillaa viljellään myös muualla. 


Superpehmeät pellavalakanat

Pellava mielletään usein kovaksi ja karheaksi, mutta meillä pellava on superpehmeää jo ennen ensimmäistä pesua

Pellavaa on käytetty liinavaatteissa kautta aikojen kankaan miellyttävyyden ja kestävyytensä vuoksi. Pellava imee hyvin kosteutta, on hengittävä ja pehmeä kangaslaatu.

Puuvillalakanat Full Moon

Karstapuuvilla l. lyhytkuituinen, hyvänlaatuinen puuvilla

Peruspuuvilla on yleisin liinavaatteissa käytetty kangaslaatu. Lanka on kehrätty lyhytkuituisista puuvillalangoista. Puuvilla on suhteellisen luja ja kestävä kuitu, joka ei sähkösty ja on helppo värjätä. Koostumus: 20x20, 60x60/inch.

Puuvillan ominaisuuksiin kuuluu hyvä kosteuden imukyky, rypistyvyys, hidas kuivuminen, kaikkien luonnonkuitujen tapaan maatuminen, lujuus märkänä ja hyvä pesunkestävyys. Puuvilla palaa nopeasti sekä melko suurella liekillä, joten tulen ja puuvillan kanssa kannattaa olla varovainen. https://fi.wikipedia.org/wiki/Puuvilla

Napakka verhoilukangas, 100 % puuvillaa

Nyppyyntymätön ja napakka verhoilukangas, 100 % puuvillaa

Ryhdikäs "Napakka" sopii hyvin helmalakanoihin, patjapusseihin, vuodehuppuihin, sängynpäätyhuppuihin, päivä- ja kaitapeitteisiin ja sisustustyynynpäällisiin. Värivalikoimassa kymmenen väriä.

Kutistettu ja kestävä sisustuskangas, jolla on hyvä valonsietokyky ja sopii myös akustiikkakankaaksi.

Paino/m2: 378 g

Waterproof suojalakanat eivät päästä mitään nesteitä läpi

Suojalakanoiden waterproof -käsitelty bambu-frotee suojaa ja ei päästä mitään nesteitä läpi

Bambu-frotee kuten muutkin bambusta valmistetut kankaat, usein sopivat myös herkälle iholle. Bambu on erittäin nopeakasvuinen ja voi kasvaa oikeassa ilmastossa jopa metrin vuorokaudessa. Bambua kasvatetaan myös täysin luonnonmukaisesti ilman lannoitteita ja torjunta-aineita. Bambukankaille on ominaista pehmeyden säilyminen pesusta pesuun. Tämä kangas ei nyppyynny.

Ikivihreä jacquard verhoilukangas klassisin pintakuvioin

Miellyttävän pehmeä jacquard klassisin pintakuvioin on mitä parhain vuodetekstiileihin

Kestävä ja kevyt sataprosenttinen puuvillainen jacquard -verhoilukangas, jossa kaunis kukkakuosi näyttäytyy hillitysti.