PUSSILAKANAT

Hyväntuntuiset ja visuaalisesti näköisesi pussilakanat

PUSSILAKANAT KLASSISET - PUSSILAKANAT MODERNIT TEREELLISET -

PUSSILAKANAT ROMANSSIT

Täältä löydät tyyliisi sopivan pussilakanan oli peittosi sitten minkä kokoinen tahansa. 

Kotimaiset silkinpehmeät kampapuuvillaiset lakanat. Tutustu ihoasi hyväileviin pussilakanoihin ja valitse omasi!

Sileäpintaiset, vähän kahisevat, jotka tuntuvat hyvältä ihoa vasten. Kotiin kannattaa valita korkealaatuiset, kestävät lakanat ja tyynyliinat, joiden sileä, silkkimäinen pinta tuntuu iholle miellyttävältä ja viileältä. Nämä lakanat myös pysyvät ryhdikkäina ja hyvännäköisina vuoteessa. 

Perkaalit kampapuuvilla ja satiinipuuvilla

Perkaalipuuvillat ovat tiiviitä puuvillalaatuja, jotka on kudottu pitkäkuituisista, kammatuista langoista. Pitkistä kuiduista kehrätty lanka on ohutta, hienoa, hohtavaa ja erittäin kestävää. 

Kampapuuvillaiset pussilakanat

Sileäpintainen kampapuuvilla ei kerää helposti pölyä. Vuode kannattaa pukea vuodenaikojen väritysten tai tunnelmien mukaan mielihyvää lisäämään. Laadusta kannattaa maksaa, sillä oikein hoidettuina kampapuuvillaisista lakanoista on iloa pitkään.


"Nämä pussilakanat ovat olleet niin sopivia ja hyvältä tuntuvia, että tilaamme niitä lisää 150x240 kokoisia ja yksivärisiä, terveisin Esa Malkki"

10 vinkkiä sängyn oikeaan hoitoon

  1. Tuuleta tyynyjä ja peittoja kerran viikossa, sillä näin saat niistä pölyt pois.
  2. Vaihda samalla tyynyliinat kerran viikossa ja lakanat kahden viikon välein. Näin sinulla on raikas sänky.
  3. Pese lakanat 60 asteen pesussa, sillä puuvilla puhdistuu vasta tässä lämpötilassa. Tarvittaessa voit pestä puuvillaiset lakanat myös 90 asteisessa pesussa.
  4. Annostele pesuaine aina ohjeen mukaan, jotta tekstiileihin ei jää pesuainejäämiä. Lakanat eivät tarvitse huuhteluaineita emmekä niitä suosittele. Jos lakanat ovat voimakkaan hajuiset, laita huuhteluaineastiaan kaksi-kolme ruokalusikallista etikkaa. Etikan haju haihtuu kuivatessa.
  5. Valkoiset tekstiilit pestään aina erillään värillisistä valkaisua sisältävällä pesuaineella. Näin valkoiset tekstillit pysyvät valkoisina vuodesta toiseen. Värilliset ja mustat tekstiilit pestään vastaavasti ilman valkaisuainetta sisältävällä pesuaineella, jolloin värit säilyvät kirkkaina. Jos kuivatat pyykin kuivausrummussa, jätä pyykki vähän kosteaksi silitystä tai mankelointia varten.
  6. Ennen narukuivatusta suorista lakanat ja tyynyliinat. Muistathan että auringon paisteessa kuivattaminen haurastuttaa tekstiilejä.
  7. Paras lopputulos saadaan mankeloimalla tai silittämällä lakanat ja tyynyliinat. Sileä pinta on kaunis, eikä siihen tartu pölykään herkästi. Usein lakanat laitetaan sänkyyn suoraan narulta hieman ryppyisinä, jolloin työ jää vähän kuin puolitiehen.
  8. Joku kokee mankeloinnin tai silityksen terapiaksi, mutta toiset taas sitä inhoavat. Kaikilla ei myöskään ole aikaa tai mankelointimahdollisuutta.
  9. Voit myös rullata kosteat lakanat tiukaksi rullaksi muutamaksi tunniksi ennen ripustamista narulle kuivumaan.
  10. Lakanoiden vaihdon yhteydessä on hyvä imuroida patja ja petauspatja, sillä tekstiilit keräävät pölyä ja ihmisestä yön aikana lähtevää karstaa. Tukkoinen nenä on hyvä pölymittari. Muista, että puuvilla kutistuu pesussa. Tämä on yksi niistä asioista, joiden vuoksi kannattaa valita Fullmoonin lakanat – kaikissa tekstiileissämme on huomioitu hyvät kutistumisvarat.


Ystävällisin terveisin

Arja Kelho | Full Moon